'Zo, dat heb ik weer overleefd, nu wil ik een lolly en een sticker'

toos-lolly

Ken je ze? Van die uitspraken van cliënten/patiënten/bewoners die je nooit meer vergeet? Zuster Toos heeft er zelf een aantal geïntegreerd in haar dagelijks leven. Ze vertelt over één van deze uitspraken in deze blog. Lees je mee?

Ooit had ik een dame in zorg die echt een hartstochtelijke hekel had aan douchen. Max. een keer per week en het ging gepaard met veel gezucht en gesteun. Als we klaar waren, zei ze dan steevast: "Zo, dat heb ik weer overleefd, nu wil ik een lolly en een sticker." Ik hou van dat soort humor.

Dus ik ben die zin met regelmaat blijven gebruiken.

Afgelopen weekend begonnen we onze dienst met nogal fikse calamiteiten. Maar met vereende krachten en lieve behulpzame collega's hebben we het keurig voor elkaar gekregen om al onze cliënten toch gewoon de zorg te geven die ze nodig hadden.

Aan het eind van de dienst zet een collega in de werkapp dat ze klaar is en of ze nog iets kan doen voor een van ons. Dus typ ik neer: "Ja, ik wil een lolly en een sticker, omdat ik zo goed heb gewerkt."

De dienst daarna startte ik met een lolly en een sticker op mijn bureau. Toen ik het hele verhaal lachend vertelde aan een cliënt, kwam er na de zorg ineens iets uit de la van de kast. Een stickervel. 🤣 Ik mocht er een uitzoeken, omdat ik haar zo goed had verzorgd. Dus prijkt er nu een olifantje op mijn naamplaatje.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!