'Als verpleegkundige zorg je toch voor elke patiënt'

toos-hond-operatie

Zuster Toos krijgt altijd de kriebels als de familie van een cliënt zich laat raadplegen door dokter Google. Toch belandde ze laatst zelf in de rol van bezorgde familie. Hoe ging ze daarmee om? Dat lees je hier!

Als verpleegkundige zorg je toch voor elke patiënt.

Ik krijg altijd de kriebels van familie die je al vertellen welke diagnose ze hebben omdat ze dat gevonden hebben via Google. Maar vandaag was ik zelf zo'n kriebels familie. Ik landde vanochtend met mijn patiënt aan bij de dokter. "Volgens Google is het hoogstwaarschijnlijk een baarmoederontsteking", hoorde ik mezelf zeggen. De dokter zuchtte, net zoals ik vaak ongewild doe in zulke situaties. Er werd een uitstrijkje gemaakt en bloed geprikt. De mooie bruine ogen van mijn patiënt kijken me aan. Ze vertrouwt het niet en zoekt morele support en veiligheid bij mij. Na een echo blijkt dat zowel Google als ik gelijk hadden.

Een fikse baarmoederontsteking en een spoedoperatie volgt. De rest van de dag loop ik met een knoop in mijn maag, maar dan komt het verlossende telefoontje. Operatie geslaagd en mijn patiënt ligt bij te komen van de narcose.

Als ik haar ophaal, loopt ze als een soort dronken ouwe vent zwabberend naast me. En ploft thuis met een zucht in haar bed. Ze steekt haar voet omhoog met verband eromheen als teken dat ze er graag vanaf wil. Dus knip ik het los, het mocht van de dokter.

Tot drie keer toe spuugt ze alles onder als nawee van de narcose. Ik stop haar toe onder een dekentje. Geef haar pilletje wat ze ook resoluut weer uitspuugt.Een nieuwe poging lukt wel, en ze houdt het binnen. Mijn patiënt, ze heeft vier pootjes, een staart en de mooiste bruine kijkers die er bestaan. Ik ben er niet voor opgeleid hondenzuster... maar met heel veel liefde komen we samen vast een heel eind.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!