'De paashaas op bezoek in het verpleeghuis'

Mariët-paaseieren

Wanneer de cliënt van Mariët op de rand van het bed komt zitten, ziet Mariët onder haar heup een nat, kleverig bruin goedje tevoorschijn komen...

DE PAASHAAS OP BEZOEK IN HET VERPLEEGHUIS

Ze is bijna niet te zien in haar bed. Opgekruld en met de dekens zo hoog opgetrokken dat er alleen een klein plukje grijs haar te zien is. Ze reageert op mijn vrolijk “goedemorgen” door iets overeind te komen, leunend op een arm en met kleine oogjes kijkt ze me aan. Ze is nog niet helemaal wakker.

Toch vindt ze het goed dat ik haar begeleid en ondersteun bij het dagelijkse ochtendritueel van wassen en aankleden. Wanneer ze verder overeind komt en het dekbed terugslaat, zie ik tot mijn grote schrik allemaal natte, bruine vlekken op haar lakens en aan haar pyjama. Wanneer ze op de rand van het bed komt zitten, komt er vanonder haar heup, de kant waarop ze in bed gelegen heeft, een nat, kleverig bruin goedje tevoorschijn. O, nee, het zal toch niet…

Wanneer ik snel mijn blik laat gaan over de rest van haar bed en kamer, ben ik opgelucht! Gelukkig, het is niet wat ik dacht… Er liggen ook allemaal gekleurde zilverpapiertjes op het nachtkastje en in haar bed, je weet wel die rond chocolade paaseitjes zitten!

Ze heeft de paashaas op bezoek gehad! Ze heeft liggend in haar bed heerlijk gesmuld van de chocolade paaseitjes. Een aantal zijn er in haar bed gerold en heeft ze “uitgebroed” toen ze er bovenop in slaap is gevallen!

Gelukkig, het is 'maar' gesmolten chocolade.

Wat is dat toch met vrouwen en chocolade?!

Iedereen een vrolijk en zalig Pasen toegewenst!

blogger-Mariët

Dit is Mariët:

Hallo allemaal, mijn naam is Mariët de Landmeter-Moerdijk. Ik ben een echte Zeeuwse. Geboren (in 1982) en getogen in het dorpje Borssele en vanaf 2002 woonachtig in Goes. Ik ben getrouwd en heb twee fijne kinderen. In 2001 heb ik mijn Verzorgende IG diploma gehaald. Sindsdien werk ik in de ouderenzorg waarvan zo’n 15 jaar op woningen voor mensen met dementie. Sinds februari 2018 werk ik bij de SVRZ in de Kraayert in Lewedorp in een kleinschalige woning voor 7 mensen met dementie. Sinds november 2019 ben ik gediplomeerd GVP-er (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie). Dat is een soort specialisatie in dementie zorg. Met name belevingsgerichte zorg. Een verdieping in ziektebeelden en aandoeningen die dementie kunnen veroorzaken. Het werk doe ik met veel passie en plezier en omdat mijn omgang met mensen die dementie hebben het mooiste is wat er in mijn ogen bestaat, wil ik met het schrijven van verhalen/uitspraken/gedichten op mijn website en Facebookpagina (Mariët op zorgavontuur) ook anderen warm maken voor een baan in de zorg. 

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!