3 redenen om via de Insta Life Saver Cursus je reanimatiekennis op te frissen
Hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe beter. Toen ik las over de nieuwe Insta Life Saver Cursus ging mijn zorghart dan ook sneller kloppen. Maar ik vroeg mij ook af: heb je als zorgmedewerker iets aan deze Instagram-reanimatiecursus? Ik vroeg het ontwikkelaar en SEH-arts Heleen Lameijer.
SEH-arts Heleen Lameijer van Make Science Work ontwikkelde de Insta Life Saver Cursus, de allereerste medische cursus op Instagram. Haar doel: zoveel mogelijk mensen redden door zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Ik sprak Heleen en stelde direct mijn meest brandende vraag: is dit niet alleen iets voor de leek?
Ook voor de prof
De cursus is volgens Heleen zeker ook handig voor de zorgprofessional:
'Reanimatiecursussen werken omdat je de benodigde kennis in huis hebt en weet wat je te doen staat. Dit geeft zelfvertrouwen. Natuurlijk is het wel belangrijk om die kennis bij te houden, en dat kan prima online!’
- dr. Heleen Lameijer, Make Science Work
3 redenen om als zorgmedewerker de Insta Life Saver Cursus te volgen:
1) Je kan het lekker in je eigen tijd doen
Je volgt de Insta Life Saver Cursus via Instagram Stories (‘Verhalen’): een totaal van 8 cursusmodules, die je maar 10 tot 15 minuutjes per dag kosten. Je kunt deze stories een maand lang terugkijken waar, en wanneer jij wilt. Lekker in je eigen tempo: ideaal natuurlijk! Je kunt de cursus er dus ook gewoon na een lange avonddienst even bij pakken, of ‘s ochtends bij het ontbijt.
2) Het kost je maar een paar tientjes
Daarnaast is de Insta Life Saver Cursus een tikkie goedkoper dan fysieke reanimatiecursus. Je betaalt er maar een paar tientjes voor en ontvangt voor dit bedrag dezelfde theorie (volgens de Europese richtlijnen). En wanneer het om reanimeren gaat, is de theorie vaak het belangrijkste: waar je de handen moet leggen weet je precies, en dat maakt een oefenpop tijdens het opfrissen al snel overbodig.
‘Zowel zorgmedewerkers als leken zijn enthousiast: inclusief mensen die al eens eerder een reanimatiecursus gevolgd, of zelfs gegeven hebben. Eén van de deelnemers vertelde me zelfs dat ze nu pas snapte wat ze tijdens de eerdere praktijkcursus had moeten leren, en dat vind ik echt een hele eer!’
- dr. Heleen Lameijer, Make Science Work
3) Ideaal om je geheugen even op te frissen
We hebben de reanimatiecursus (als het goed is) allemaal gevolgd. Maar hoe meer maanden er verstrijken, hoe verder die kennis naar de achtergrond verdwijnt. Belangrijk om deze theorie dus regelmatig even op te frissen. Waar leg je de handen ook alweer neer en hoe vaak moet je ook alweer drukken? Wil je het geheugen dus weer even opfrissen, dan doe je dat gewoon met deze Instagram cursus: zonder de prestatiedrang die je misschien zou ervaren met tien collega’s om je heen. Kun je in no-time weer vol zelfvertrouwen de werkvloer op.
Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!
Reageren op dit bericht?
Om te kunnen reageren op dit bericht moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.