'Toch een witte kerst, wat een verrassing!'

anne-witte kerst

Een cliënt van woonbegeleider Anne had nog één wens voor haar laatste kerst, namelijk: een witte kerst. Samen met haar collega zorgt Anne ervoor dat haar wens toch uit kan komen. Hoe ze dat gedaan hebben? Dat lees je hier!

Witte kerst

“Oh, wat had ik toch graag mijn laatste kerst een witte kerst gehad.”

Twee weken geleden gaf je dit aan bij een collega. Deze collega appte me deze week: “Anne, wij werken op 24 december samen. Is er iets wat we voor haar kunnen doen? Het is ruim boven 0 graden.”

We appten heen en weer over nep sneeuw, op het dak werken, de brandweer laten komen. Weet je wat? We zorgen ervoor dat we van een laken en een oranje neus een soort sneeuwpop maken en dan zien we wel hoe we het verder vormgeven. Ik kon nog aan een paar zakjes nep sneeuw komen en vanmorgen bedachten we dat mijn collega op het terras op een verhoging ging staan als sneeuwpop, terwijl ik je naar buiten zou rijden en sneeuw zou strooien.

Zo gezegd, zo gedaan. Jij wist van niets.

Ik hielp mijn collega omkleden tot sneeuwpop, ik hielp jou uit bed, in de badjas, in de rolstoel. Extra deken eromheen en hop, naar het terras. Ondertussen zocht ik op mijn eigen telefoon het liedje 'Let it snow' en had ik jouw telefoon om te filmen, terwijl jij je maar steeds afvroeg wat we toch in petto hadden.

Ik reed je naar het terras, speelde de muziek af, sloeg de terrasdeuren open terwijl het begon te sneeuwen. Je armen gingen omhoog, je zong mee, genoot zo enorm en riep: “Toch een witte kerst, wat een verrassing!”

De sneeuw (of waar dat plastic spul voor doorgaat) zit in je haar, je wenkbrauwen, op je sokken, maar je zegt: “Laat maar zitten, dan geniet ik er de hele dag nog van.” Je hebt meteen toen je weer in bed lag, de foto’s en het filmpje een paar keer bekeken en naar je dochter gestuurd. Je ligt vermoeid, maar met een enorme grijns in bed na te genieten.

Wat is het toch bijzonder mooi om te zien dat zoiets kleins zo’n groot geluk kan brengen. Een witte kerst!

Anne

Dit is Anne:

Hoi, ik ben Anne, ik heb 25 jaar in de ouderenzorg/verpleeghuis zorg gewerkt. Daar ben ik begonnen met blogs schrijven. Emotionele, verdrietige, maar ook heel veel waardevolle momenten schreef ik van me af, omdat het me raakte en ik hier iets mee moest van mezelf, om te zorgen dat ik er zelf geen last van kreeg. Dit omdat ik me vaak alleen voelde als het ging om zorgen verlenen in de laatste levensfase.

Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in het hospice, voor mij de 'kers op de taart' wat zorg betreft. Belangrijk is kwaliteit van leven, de mens achter de ziekte zien en in kunnen spelen op waar de behoefte ligt. Dit kan zijn van een lekkere kroket tot een dagje uit met de Wensambulance. Dit doe ik samen met  een prachtig team.

Humor, kritisch kijken, empathie, makkelijk contact leggen en goed kunnen luisteren zijn eigenschappen die bij mij horen en waarvan ik het belangrijk vindt om mijn werk ook vol te kunnen houden. Ook deel ik mijn ervaringen om mensen te laten lezen en mee te nemen in onze mooie kant van het vak.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!