'De overstap kwam voor mij op het juiste moment'

Margreet-overstap

Blogger Margreet heeft een nieuwe baan! Na jaren als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt, werkt ze nu als midden-complex ambulanceverpleegkundige. In deze blog vertelt ze over deze stap. 

De overstap

Al jaren werkte ik als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland, In 2009 begon dat avontuur met vier andere collega’s, we begonnen een team in onze woonplaats. We begonnen met niets, geen cliënten en geen netwerk. Dus met terecht een avontuur te noemen.

We begonnen met een cliënt en daar bleef het eerst bij. We dachten en bespraken ook vaak: "Zal het goedkomen?" We gingen de huisartsenpraktijken bij langs en we kregen het vertrouwen van hen. Daarna volgde al snel de ziekenhuizen.

Er kwamen toen veel aanmeldingen van nieuwe cliënten, we werden steeds groter en eigenlijk konden we het met zijn vijven niet meer aan. We gingen ineens van een team naar een tweede team en ook dat team werd uiteindelijk te groot en zo ontstond team drie. Uiteindelijk ontstonden er steeds meer teams in de regio en breidde de blauwe zorgkleur zich steeds verder uit in het gebied.

Deze jaren, inmiddels zijn het er 14 geworden, hebben mij veel gebracht en ik heb veel over mijzelf geleerd. De zelfsturing heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Het leert je op een andere manier samen te werken en op een andere manier de verantwoordelijkheid te nemen.

In deze jaren kwam de palliatieve zorg steeds meer opzetten, ook heb ik mij en andere collega’s hiervoor ingezet om deze zorg binnen de thuiszorg nog meer te verbeteren. Het is een heel belangrijk voor mij geworden en gebleven.

Na deze 14 jaar was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging binnen de zorg en deze heb ik gevonden als midden-complex ambulanceverpleegkundige. Een hele andere vorm van zorg verlenen, maar het is zo’n mooi en leuk vak. Elke dag is anders en ik leer elke dag.

Ook heb ik nu nog te maken met palliatieve zorg en kan ik mijn kennis gebruiken en patiënten ondersteunen. Ik merk nu ook dat de ervaring in de thuiszorg ook goed aanvullen in mijn dagelijks werk. Sommige patiënten hebben nog geen thuiszorg geregeld en willen daar meer over weten. Het is dan ook fijn dat ik patiënten daarover kan informeren en kan begeleiden hierin.

De overstap kwam voor mij op het juiste moment. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en het is erg leerzaam om nu veel zorginstellingen te zien. Je leert van elkaar en ik leer weer van een ander. We zijn allemaal een schakel in de zorg en hebben elkaar allemaal nodig.

Ik blijf blogs schrijven, zowel over mijn vorige werk in de thuiszorg als mijn huidige functie.

Blogger Margreet

Dit is de Margreet:

Mijn naam is Margreet Boekhold en na jaren gewerkt te hebben als wijkverpleegkundige, ben ik sinds oktober 2023, werk ik als ambulanceverpleegkundige midden complex, nog in opleiding. In februari hoop ik de opleiding te hebben afgerond.

Na jaren in de thuiszorg te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en werken op de ambulance heeft mij altijd mijn aandacht gehad. Nu heb ik de kans gekregen en heb er nog geen dag spijt van gehad.

Mijn passie voor de palliatieve zorg kan ik ook nu gebruiken. Kom vaak in aanraking met palliatieve patiënten, die of nog voor behandeling gaan of naar een hospice gaan. Het is fijn dat ik op deze manier er ook kan zijn voor deze patiënten. Het stukje begeleiden en ER ZIJN is zo belangrijk.

Daarnaast blijf ik actief met Zorgscholingen en blijf ik congressen m.b.t palliatieve zorg organiseren.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!