Medicast Podcast: 'SBAR-methode en James Bond-opening'

podcast-claudia

Even voorstellen! Claudia is arts-assistent en eigenaar van Medicast Podcast. Ze heeft een passie voor de acute geneeskunde en wordt enthousiast van lesgeven. Dit doet ze ook in haar podcasts: op een laagdrempelige manier je medische kennis opfrissen. Vandaag deel ik met jullie de podcast 'SBAR-methode en James Bond-opening'. Luister hier!

Hoe zorg je ervoor dat de overdracht naar je collega's zo snel en duidelijk mogelijk is? Wat is je doel van het gesprek? Een goede communicatie op de werkvloer is erg belangrijk. Een slechte communicatie kan ervoor zorgen dat een situatie ontspoort, waardoor de patiënt niet de gewenste zorg krijgt en schade oploopt. Voor een goede overdracht wordt vaak de SBAR-methode gebruikt. 

In deze podcast frist Claudia je kennis over de SBAR-methode op en vertelt ze over een andere, nog vrij onbekende methode: de James Bond-opening.

Luister de podcast hier:

claudia-podcast

Dit is Claudia:

Hé! Ik ben Claudia, arts-assistent en eigenaar van Medicast Podcast. Ik heb een passie voor de acute geneeskunde en word enthousiast van onderwijs geven. Dit heeft ertoe geleid dat ik, bij gebrek aan, een medische podcast ben begonnen. Met Medicast Podcast hoop ik op een laagdrempelige manier je medische kennis weer even op te frissen. Zelf luister ik graag podcasts tijdens het hardlopen, moestuinieren en bakken. Nieuwsgierig geworden naar de podcastafleveringen? Je vindt Medicast Podcast op Soundcloud, Spotify, iTunes en mijn website: www.medicastpodcast.nl.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!